Bezbednosne i tehničke napomene

Love Orthodox, je platforma koja vam pruža mogućnost da pronađete partnera za čitav život u bezbednom i ozbiljnom okruženju. Učešćem i ozbiljnom pažnjom naših članova mi možemo biti još bolji. Na šta bi trebalo obratiti pažnju kako biste izbegli neprijatne situacije, možete pronaći u našim bezbednosnim savetima i tehničkim napomenama:

Zaljubljenost često zaslepljuje

Ako je neko sam, naročito jedan duži vremenski period, često se dešava da je sklon brzom zaljubljivanju. Pokušajte da uživate u ovom osećaju svesno i kontrolisano. Da biste pronašli životnog partnera, ne smete pomešati LJubav sa Požudom. Za pravu LJubav je potrebno vreme, otvorenost, iskrenost i strpljenje. Stoga izbegavajte ishitrene i dramatične odluke. Uzbuđenje i polet zaljubljenosti ne podudaraju se sa dubinom ljubavi. Iskrena osećanja su tiha, skromna i neprimetna.

Budite oprezni sa novcem

Principijelno, ne bi trebalo da prebacujete ili šaljete novac nikome koga ste upoznali preko interneta. Ukoliko Vam je tražen novac preko interneta ili elektronske pošte, uglavnom se radi o prevari. Ne budite zaslepljeni svojom zaljubljenošću, zato što priče koje se kriju iza takvog zahteva najčešće dovode do zabluda i lažne su.

Zaštitite svoju privatnost

Kod upoznavanja osobe preko interneta ili preko unutarnjeg sistema Love Orthodox platforme treba prilaziti polako, korak po korak. Treba izbegavati dostavljanje svojih ličnih podataka, kao što su na primer broj telefona, Fejsbuk profil, Skajp ili privatne elektronske pošte. Naravno da želimo poverljivu atmosferu i uzajamno poštovanje, ali Vi treba da otkrivate svoju privatnost polako, oprezno i korak po korak.

Prvi sastanak i sledeći susreti

Principijelno, pravoslavac ili pravoslavka ne bi trebalo da na prvom sastanku stranca vode kući, niti da prihvate poziv u kuću stranca. Za ljubav su potrebni vreme i poverenje. U prilog tome i jesu bezbednosno-relevantni aspekti, jer često znamo jako malo jedni o drugima.  Zato se sastajte na neutralnim mestima i izbegavajte konzumiranje alkohola, zato što vam može zamagliti percepciju. Dođite na sastanak odvojeno i idite kući odvojeno. To vam je najbolji način da zaštitite svoju privatnost i adresu. Trebalo bi da se čvrsto pridržavate ovakvog pristupa čak i ako zahteva mnogo zajedničkih izlazaka pre nego što se izgradi osnovno poverenje.
Ukoliko sastanak nije u skladu sa vašim željama ili osećate da to nije osoba koju tražite, trebalo bi da iskreno i otvoreno to saopštite. Oboje treba da prihvate istinu i da poštuju osećanja drugoga. Neuspeo sastanak nije katastrofa, zato što život uvek pruža nove mogućnosti. Uz Božiju pomoć i molitvu, prava LJubav će naći svoj put!

Molimo vas da se ne ustručavate i da nas kontaktirate ukoliko imate pitanja ili nedoumice.

Ukoliko je na osnovu gore navedenih bezbednosnih instrukcija, učesnik posumnjao u nekoga ili je čak namerno bio uvređen, molimo vas da nam direktno prijavite na adresu: info@loveorthodox.org.

Fotografije i korisničko ime

Kada kreirate korisničko ime, treba da znate da je ono vidljivo svima. Zato ne koristite razmake i izbegavajte svoje lično ime i prezime!
Kada postavljate profilnu fotografiju, obratite pažnju na rezoluciju i oštrinu slike. Zamagljene slike se ne mogu prihvatiti kao profilne slike. Treba koristiti samo četvrtaste, formatirane fotografije, u suprotnom, pri postavljanju, neki delovi fotografije će biti odsečeni.

Želimo vam blagoslov Božijii i sreću u pronalaženju supružnika za čitav život!

Vaš Love Orthodox tim