Како победити усамљеност?
Она тражи њега за брак
Нови начин за упознавање ради брака
Љубавни сајт за будући брак
Лични огласи и како пронађи савршену особу
Савршен сајт за упознавање за православце
Сродне душе у Дигиталном добу

Како победити усамљеност?

Проблем данашњице


Велики број људи има проблем са осећајем усамљености који их дуго тишти. Најчешће се исказује као потиштеност због отуђености и напуштености или непостојања довољно блиских веза са другим људима.

Разлози за такав осећај су крајње субјективни. Неко ће бити усамљен јер нема број пријатеља и врсту односа које би желео, док други пате јер не могу да нађу особу која ће им бити сродна душа.

Бити сам некада представља период озбиљног и квалитетног рада на себи. Тада човек додатно сазрева и усавршава се.

Шта када то није случај? Када осећај усамљености, који гуши особу и нарушава квалитет њеног живота, дуго траје?

Тада је потребно изаћи из зоне комфора и значајно изменити околности, рецимо започети активну потрагу за сродном особом. 

Самоћа и усамљеност


Самоћа представља самостално провођење времена, повремену изолацију, која не мора да има негативно значење. Самоћа некада може бити лековита и подстицајна, као и усамљеност, уосталом, када је изражена у малој мери.

Усамљеност поседује негативан квалитет јер особа трпи због самоће.

Усамљеност увек некако дуго траје без обзира на реално мерење времена. Неко ће рећи „био сам сам дуге две године и то ме је баш мучило“.

Особа осећа да је проток времена успорен у тренуцима када је усамљена и то доприноси лошем душевном стању.

Да би се ту нешто значајније променило потребно је скупити снагу и изабрати адекватан начин суочавања са негативним осећајем.

Уколико особа жели да победи усамљеност потребно је да анализира своја осећања и да јасно зна одакле она долазе. Затим треба смислити адекватан начин да се проблем реши. Потреба за блиском особом је исконска и не треба јој се супротстављати или је игнорисати.

Сви су заузети или неадекватни


Живимо у најбржој епохи у људској историји, самим тим изложени смо великом броју новина за које немамо искуство предака које би нам било оријентир.

Продужено радно време, измењене улоге мушкараца и жена, повећана потрошња материјалних добара су неке од тих новина.

Када усамљена особа покушава да своју сродну душу тражи у својој околини, неминовно се сусреће са низом проблема. Начин живота је у први план избацио материјалне вредности на уштрб духа и традиције.  Места за излазак, где би се људи могли спонтано повезивати, су измењена и посвећена естради и површности. Пријатељи су често извор нових познаника, али не увек и довољан. Нарочито у мањим срединама где се већ сви знају. Нови познаници, или потенцијални партнери би требали да задовоље низ критеријума да би веза била могућа. Пријатељи који их упознају углавном о томе не знају довољно да би резултат био добар.

Сајт за упознавање партнера

У ери интернета јавила се могућност за адекватним решењем за усамљеност код оба пола. На интернету можете пронаћи већи број сајтова који се баве повезивањем људи на различите начине. Сајт за упознавање партнера је идеалан начин да из топлине дома, и  притом дискретно, упознате нове особе. Овај сајт вам пружа могућност да се повежете са људима који имају исти или сличан поглед на свет као и ви. Орјентација ка православљу представља водич за потенцијалне емотивне партнере, који им олакшава потрагу. Православље својом чистотом и правим вредностима храбри људе у тражењу правог пута и праве особе. Са вером и љубављу према човеку, човек се издиже из слабости и спаја са другом особом. Верујући у честитост намера, направили смо сајт који омогућава да се на једноставан начин повезују људи који су усамљени. Сајт за упознавање је лаган за коришћење и веома практичан. Више о начину рада прочитајте овде.